Knut Grimstad

Knut Grimstad

Knut Grimstad, 62, er en gammel ringrev i BTC-sammenheng.

BTC består av mange aktive og hyggelige folk, denne månedens BTCér er så absolutt en av de aktive hyggelige og en bidragsyter i treningsmiljøet i BTC, bli litt bedre kjent med Knut 🙂 Legg merke til hva han sier om å være frivillig funksjonær på Os triathlon 😉

1. Hvor lenge har du vært med i BTC?

Jeg meldte meg inn i BTC rett etter min triathlondebut i 2010 som var Bergen triathlon og som ble avholdt på Askøy. Før det var jeg medlem i Bergen Cykleklubb (BCK) i en del år, og enda tidligere frem til slutten av tenårene medlem av Bergen Svømme og Livredningsklubb (BS-LK).

2.Hva er favoritt grenen din i triathlon og hvor mye trener du i løpet av en uke?

Av de tre disiplinene er jeg prosentvis best i svømming, dårligst i løpedelen. Etter de første 100meterene med kaos så er svømmedelen som oftest en rolig gli-etappe i sone 2. Trives egentlig best med sykkeldelen, mens «løpe» les jogge/gå-delen mest handler om å ta km for km og for så å komme seg i mål.

Antall treningstimer per uke varierer mye, fra 0-5-15/20 timer. Bærer mer preg av forflytning enn trening, majoriteten av tiden er i sone 2, en del i sone 1 og litt sone 3. Mye av aktiviteten er til og fra jobb. Ca 650timer forflytning per år fordelt på ca 7% svømming, 35% sykling, 25% jogging fortrinnsvis i terreng, 18% gåing, 7% styrke og 8% skiaktivitet.

3.Hvorfor ble du med i BTC og hva synes du er det kjekkeste med å være med i BTC?

I BTC treffer man mange hyggelige og inkluderende mennesker som gladelig deler fra sin kunnskap og erfaringsbase.  Vi har gode faste tilbud med fellestrening innen svømming, sykling og løping og som er tilrettelagt for alle nivåer, samt ad-hoc treninger publisert på FB.

4. Ditt beste triathlonminne?

Konkurransemessig er mine beste triathlonminner er fra AXTRI, LofotenXtri, ThorXtri og Ironman i Haugesund. Alle fantastiske arrangementer i flott norsk natur. Treningsmessig er det  alle Nissemannsamlingene på vinterstid som må fremheves. Og sist men ikke minst, som funksjonær på Os triathlon å se all glede deltakerne har av å delta.

5. Hvorfor passer triathlon for alle?

Da tenker jeg på Oslo triathlon hvor jeg deltok tre år på rad 2012, 13 og 14. Ca 1200 deltakere fordelt på sprint og olympisk distanse. Her var det deltakere med sykler til mange titusener i ene enden og bysykler med kurv i andre enden av skalaen. Svømmere i norgestoppen og de som knapt nok hadde fremdrift gjennom vannet. Topptrimmede konkurransemennesker til personer med BMI godt over 30. Alle hadde det tilsynelatende veldig kjekt, og alle fikk like mye applaus fra publikum. Driver en med triathlon så får en automatisk veldig variert trening for hele kroppen, mindre ensidighet i treningen, og mindre sjanse for belastningsskade. I tillegg blir en kjent med mange kjekke mennesker.